Начало
ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869” СЕ ВКЛЮЧИ В ОБУЧИТЕЛЕН СЕМИНАР ЗА ОРГАНИЗАЦИИТЕ ЕВРОДЕСК МУЛТИПЛАЕРИ
Сряда, 20 Септември 2017 10:07

На 18 октомври 2017 г. в конферентната зала на Център за развитие на човешките ресурси – Национален координатор на мрежата Евродеск за България се  проведе обучителен семинар за представителите на Евродеск точките от цялата страна, организирано от Евродеск - България.

Обучението бе водено от Вася Ликова-Арсенова, Главен експерт в отдел „Мобилност“ на Център за развитие на човешките ресурси.

продължава>
 
МЛАДЕЖКА И ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА: ОСИГУРЯВАНЕ НА ДЪЛГОСРОЧНО ФИНАНСИРАНЕ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+
Вторник, 19 Септември 2017 06:26

На 18 септември в Дома на Европа в София се проведе кръгла маса на тема „България и ЕС: модерни и устойчиви политики в областта на образованието, младежта и културата“. В събитието участваха евродепутати от Комисията по култура и образование на ЕП, представители на българските институции, както и представители на заинтересовани групи.

По време на дискусията беше направена равносметка на програмата Еразъм+, бяха представени предложенията на Европейския парламент за бъдещите ѝ промени, както и предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата и спорта в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г.

продължава>
 
СРЕЩА ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА
Понеделник, 18 Септември 2017 11:46

На 18.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” Кюстендил се проведе  среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната със представители на читалища и кметове от община Кюстендил, които имаха възможност да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

продължава>
 
ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ 2017
Понеделник, 18 Септември 2017 10:57

За поредна година екипът на Информационен център Европа Директно – Кюстендил се включи в  националната екоинициатива „Да изчистим България заедно“ - най-мащабната доброволческа кауза в страната, която тази година се проведе на 16 септември.

Екипът на центъра, заедно с младежи доброволци и колеги от читалище „Братство 1869”, МИКЦ  -Кюстендил, РЕКИЦ „Читалища” – Кюстендил, читалище „Пробуда 1961”, Младежка неформална група „Младите за Кюстендил” и др. почистиха тревните площи около река Банщица в района на Общинския плаж в гр. Кюстендил.

продължава>
 
TIME TO MOVE - КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ТЕНИСКИ
Понеделник, 18 Септември 2017 07:03

Създайте официално лого за тениска TIME TO MOVE за 2018 г. и имате шанс да спечелите!

Time to Move е поредица от събития за млади хора, организирани в цяла Европа през октомври. Дейностите са насочени към въвеждане на стотици възможности, чрез които можете да отидете в чужбина, да участвате в международен проект, да изследвате Европа или да придобиете опит, който ви е необходим за вашето бъдеще. Доброволческа дейност в друга държава в продължение на няколко месеца? Обмен на училище за 1 семестър? Стажове в чужбина? Ние покриваме разходите.

продължава>
 
ПО-ДОБЪР ДОСТЪП ДО ПРОДУКТИ И УСЛУГИ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЕС
Петък, 15 Септември 2017 06:24

- Телефони, автомати за билети и банкомати стават по-достъпни;

- Правилата ще важат за нова инфраструктура;

- В ЕС живеят 80 млн. души с някаква степен на увреждане.

Ключови стоки и услуги като телефони, банкомати и автомати за билети и чекиране ще трябва да станат по-достъпни за хора с увреждания.

продължава>
 
ДЕБАТ ЗА СЪСТОЯНИЕ НА ЕС ПРЕЗ 2017 Г.: ДА УЛОВИМ ПОПЪТНИЯ ВЯТЪР
Четвъртък, 14 Септември 2017 13:19

На 13 септември 2017 г. председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер произнесе пред членовете на Европейския парламент в Страсбург своята реч за състоянието на Съюза през 2017 г. Той представи своите приоритети за следващата година и очерта своята визия за развитието на Европейския съюз до 2025 г. Представи също така пътна карта за по-обединен, по-силен и по-демократичен Съюз.

Юнкер отправи важни призиви, засягащи България

продължава>
 
ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869“ ГР. КЮСТЕНДИЛ НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ
Четвъртък, 14 Септември 2017 07:09

Ако си на възраст от 16 до 29 години можеш да станеш доброволец.

Читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил реализира дейности по проект „Да премахнем границите пред доброволчеството“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България – Сърбия с водеща организация Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия и Сдружение „Свободен младежки център – Видин“.

продължава>
 
ОБУЧЕНИЕ „FACILITY TO FACILITATE“ В КЕЙЛА, ЕСТОНИЯ, 7 – 15 НОЕМВРИ 2017
Сряда, 13 Септември 2017 07:15

Целта на обучението е да се развият уменията на младежките работници за фасилиране  и да се създадат иновативни дейности, които по-късно да бъдат използвани в ежедневната им работа с  младежи.

Място: Кейла, Естония

Период на провеждане: 7-15 ноември 2017 г.

Изпращаща организация: YOUTHub

Участващи държави: Естония, Испания, Кипър, Италия, Унгария, България, Румъния и Чехия

продължава>
 
СЪСТОЯНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - РЕЧ НА ЖИВО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Вторник, 12 Септември 2017 12:41

13 септември 2017 г., сряда, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе годишната си реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

Представителството на Европейската комисия в България организира предаване на живо на речта в Дома на Европа в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10:00 ч. Осигурен е превод на български. Събитието е с предварителна регистрация. Молим желаещите да присъстват да се регистрират през следния линк: http://bit.ly/SOTEU2017

продължава>
 
ЗАВЪРШИ EДИНАДЕСЕТИЯТ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ШЛАГЕРНАТА И СТАРАТА ГРАДСКА ПЕСЕН „ПЕЙ СЪРЦЕ”, КЮСТЕНДИЛ 2017
Понеделник, 11 Септември 2017 08:51

На 9 и 10 септември 2017 г. в голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе единадесето издание на Националния фестивал на шлагерната и старата градска песен  „Пей сърце” 2017, който се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” и се провежда със съдействието на Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

продължава>
 
ПРОГРАМАТА ЗА УЧИЛИЩА ПОСЛАНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ВЕЧЕ В ЦЯЛАТА СТРАНА
Четвъртък, 07 Септември 2017 13:51

Започна кампанията за учебната 2017 – 2018 г. за образователната програма на ЕП, насочена към ученици от средни и професионални училища.

През учебната 2017 – 2018 година Европейският парламент продължава прилагането на своята образователна инициатива – Програмата за училища посланици на Европейския парламент, която е насочена към ученици от средни и професионални училища. Тя цели да подобри осведомеността сред учащите относно Европейския съюз, европейското гражданство и парламентарна демокрация, както и Европейския парламент като институция, която представлява гражданите на ЕС и с която те могат да си взаимодействат, за да се включат активно в създаването на европейския дневен ред.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА НА МОБИЛНОСТТА 16 – 22 СЕПТЕМВРИ 2017
Вторник, 05 Септември 2017 13:06

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Целта й е да насърчи европейските общини да въведат и подпомагат устойчивия транспорт. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху  „Чиста, споделена и интелигента мобилност“, а мотото е „Заедно стигаме по-далеч“.

продължава>
 
10 ГОДИНИ ФОРУМ „КАРИЕРА В БЪЛГАРИЯ
Понеделник, 04 Септември 2017 13:18

За 10-та поредна година сдружение „Тук-Там“ и Back2BG.com организират най-големия кариерен форум за българи с опит в чужбина и работодатели, търсещи професионалисти – „Кариера в България. Защо не?“. Над 1500 българи с международен опит посещават ежегодно събитието. Сред тях са студенти, специалисти и предприемачи.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори