Начало Новини ЕД-Кюстендил
Новини ЕД-Кюстендил
СРЕЩА ЗА СПОДЕЛЯНЕ НА ДОБРИ ПРАКТИКИ И ОПИТ НА ЧИТАЛИЩА ОТ СТРАНАТА
Понеделник, 18 Септември 2017 11:46

На 18.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” Кюстендил се проведе  среща за споделяне на добри практики и опит на читалища от страната със представители на читалища и кметове от община Кюстендил, които имаха възможност да почерпят от опита и моделите, които техните колеги са въвели в своята работа и съответно постигнатите резултати и авторитета, който са изградили като общностни центрове.

продължава>
 
ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНИЦИАТИВАТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“ 2017
Понеделник, 18 Септември 2017 10:57

За поредна година екипът на Информационен център Европа Директно – Кюстендил се включи в  националната екоинициатива „Да изчистим България заедно“ - най-мащабната доброволческа кауза в страната, която тази година се проведе на 16 септември.

Екипът на центъра, заедно с младежи доброволци и колеги от читалище „Братство 1869”, МИКЦ  -Кюстендил, РЕКИЦ „Читалища” – Кюстендил, читалище „Пробуда 1961”, Младежка неформална група „Младите за Кюстендил” и др. почистиха тревните площи около река Банщица в района на Общинския плаж в гр. Кюстендил.

продължава>
 
ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869“ ГР. КЮСТЕНДИЛ НАБИРА ДОБРОВОЛЦИ
Четвъртък, 14 Септември 2017 07:09

Ако си на възраст от 16 до 29 години можеш да станеш доброволец.

Читалище „Братство 1869“ гр. Кюстендил реализира дейности по проект „Да премахнем границите пред доброволчеството“ по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България – Сърбия с водеща организация Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия и Сдружение „Свободен младежки център – Видин“.

продължава>
 
ЗАВЪРШИ EДИНАДЕСЕТИЯТ НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ШЛАГЕРНАТА И СТАРАТА ГРАДСКА ПЕСЕН „ПЕЙ СЪРЦЕ”, КЮСТЕНДИЛ 2017
Понеделник, 11 Септември 2017 08:51

На 9 и 10 септември 2017 г. в голямата зала на читалище „Братство 1869” се проведе единадесето издание на Националния фестивал на шлагерната и старата градска песен  „Пей сърце” 2017, който се организира от Община Кюстендил и читалище „Братство 1869” и се провежда със съдействието на Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

продължава>
 
12 АВГУСТ - МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА МЛАДЕЖТА
Понеделник, 14 Август 2017 07:43

По повод Международния ден на младежта Информационен център Европа Директно – Кюстендил организира поредица от инициативи. На 11 и 12 август бе проведена  Информационна кампания пред сградата на читалище „Братство 1869”. Жителите и гостите на града получиха безплатни информационни материали за ЕС, както и имаха възможност да зададат своите въпроси, свързани с Европа. На 12 август бе организиран еко-поход в Осоговска планина. Участие в похода взеха младежи от Кюстендил, както и представители на областни и общински структури, НПО пряко ангажирани и работещи по проблемите за младежта.

продължава>
 
ШЕСТИ МЕЖДУНАРОДЕН КЛАВИРЕН ФЕСТИВАЛ-КОНКУРС „ВЕЛИКИ УЧИТЕЛИ” – КЮСТЕНДИЛ 2017
Понеделник, 07 Август 2017 10:33

От 10 до 20 август 2017 г. в гр. Кюстендил ще се проведе Шестият международен фестивал „Велики учители” и Четвъртият международен клавирен конкурс „Виктор Мержанов”.

Организатори са Община Кюстендил, читалище „Братство 1869”, читалище „Пробуда 1961”,
Музикално общество „Александър Скрябин” в България със съдействието на Информационен център Европа Директно - Кюстендил. Музикалното събитие се провежда под патронажа на Кмета на Община Кюстендил Петър Паунов и Посолството на Руската федерация в България.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ В РИЛА И КОЧЕРИНОВО
Понеделник, 07 Август 2017 07:35

На 3 и 4 август 2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе две информационни кампании в централните градски части на общините Рила и Кочериново. Кампаниите се провеждоха под мотото „10 години България в ЕС” и тяхната цел бе му е популяризиране на приоритетни теми от дейността на европейските институции.

продължава>
 
ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТ "МЛАДИТЕ – ГАРАНТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПА"
Понеделник, 31 Юли 2017 14:00

На 31.07.2017 г. приключиха дейностите по проект "Младите – гарант за бъдещето на Европа" по програма „Еразъм +”, Ключова дейност „Образователна мобилност за граждани”, сектор „Младеж , съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

В продължение на 1 година доброволецът от Р. Македония Дарко Дамески подпомагаше разнообразната дейност на читалището, като се включи в организирането и провеждането на културни инициативи и концерти, изложби, информационни кампании, кръгли маси, семинари, обмяна на опит с доброволци от местни младежки организaции, реализиране на съвместни инициативи и проекти, както и подпомагаше работата на Информационен център Европа Директно – Кюстендил и Младежкия информационно-консултантски център - Кюстендил.

продължава>
 
ПРОГРАМИТЕ „ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА” И „ЕВРОПА ЗА ГРАЖДАНИТЕ” В КЮСТЕНДИЛ
Понеделник, 24 Юли 2017 12:44

На 24 юли в Синята зала на НЧ „Братство 1869“ се проведе информационна среща, на която за първи път в Кюстендил бяха представени Програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“ от експертите Иво Страхилов и Добрина Милушева.

Срещата бе организирана от Национален център за контакт по програма „Европа за гражданите”, Бюро „Творческа Европа“ – България и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ СЪС ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ЮРКИ КАТАЙНЕН
Понеделник, 24 Юли 2017 09:14

На 21 юли представители на читалище „Братство 1869” и Европа Директно – Кюстендил взеха участие в Граждански диалог със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен и заместник министър-председателя Томислав Дончев.  Основни теми по време на дискусията бяха какво бъдеще очаква ЕС и България като част от Съюза, как се разпределя бюджетът на ЕС, защо ни е обща отбрана на външните граници и други.

продължава>
 
ИНФОРМАЦИОННИ КАМПАНИИ В ДУПНИЦА И САПАРЕВА БАНЯ
Четвъртък, 20 Юли 2017 09:11

На 17 и 19 април 2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил проведе още 2 информационни кампании в централната част на градовете Дупница и Сапарева баня. Експертите от центъра и доброволци от читалище „Братство 1869” раздаваха рекламни и информационни материали за ЕС и отговаряха на въпроси на гражданите.

Кампаниите са част от ежегодния Инфо тур, провеждащ се в различни населени места от област Кюстендил, който тази година e посветен на „10 години България в ЕС”.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 38

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори