Начало Новини
Новини
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА „ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ДОБРОВОЛЧЕСКА СЛУЖБА (ЕДС)“
Петък, 21 Юли 2017 10:07

Център за развитие на човешките ресурси кани представители на организации, работещи или имащи интерес за работа в сферата на младежкото доброволчество, да вземат участие в информационна среща на тема: „Възможности на Европейската доброволческа служба (ЕДС)“, която ще се проведе на 25 юли 2017 г., от 13:00 до 15:30, в сградата на ЦРЧР, София, ул. „Граф Игнатиев“ №15, ет. 1 – Конферентна зала.

Информационната среща е насочена към организации, които нямат акредитация по Европейска доброволческа служба (ЕДС) и нямат опит в разработването на проекти по програма „Еразъм+“.

продължава>
 
АНКЕТА НА ЮНЕСКО ПО ПОВОД ДЕСЕТИЯ МЛАДЕЖКИ ФОРУМ
Сряда, 19 Юли 2017 10:01

В периода 25-26 октомври 2017 г. ще се проведе Десетият младежки форум на ЮНЕСКО. В него ще участват млади хора от целия свят, ангажирани с инициативи в областите от компетентност на ЮНЕСКО, които ще търсят най-добрите възможности за засилване на ангажираността на ЮНЕСКО към младежта.

За да бъдат решенията на Форума максимално близо до интересите и желанията на младите хора, българските младежи се насърчават да участват в допитване, което ще изгради основата за дискусии преди и по време на Десетия младежки форум на ЮНЕСКО.

продължава>
 
ЕСТОНИЯ ОТВАРЯ ПЪРВОТО В СВЕТА ПОСОЛСТВО С ВИРТУАЛНИ ДАННИ
Понеделник, 17 Юли 2017 09:07

Напредналата в кибер сферата Естония прави поредна крачка в глобалните технологии с откриването на първото в света посолство с виртуални данни в Люксембург в началото на идната година. Силно защитеният сървър ще съдържа важни данни за електронното правителство на малката балтийска държава, а НАТО и членовете на Еврозоната ще имат достъп до тях дори ако националните системи се сринат.

продължава>
 
ОМБУДСМАНЪТ МАЯ МАНОЛОВА ОТНЕСЕ ПРОБЛЕМА С ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ В СЪДА В СТРАСБУРГ
Петък, 14 Юли 2017 07:56

Европейският съд по правата на човека в Страсбург може да бъде залят от дела на българи, пострадали от частни съдебни изпълнители (ЧСИ). За това предупреди националният омбудсман Мая Манолова след среща с председателя на Европейския съд по правата на човека Гуидо Раймонди.

Омбудсманът получи пълната му подкрепа по отношение на подетата от нея кампания за ограничаване на извънредните правомощия на частните съдебни изпълнители у нас, в контекста на вече съществуващата практика на Европейския съд, съобщават от институцията.

продължава>
 
ГРАЖДАНСКИ ДИАЛОГ СЪС ЗАМЕСТНИК-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ЮРКИ КАТАЙНЕН - 21 ЮЛИ 2017, СОФИЯ
Четвъртък, 13 Юли 2017 07:28

Включете се в Гражданския диалог със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен и заместник министър-председателя Томислав Дончев, за да дискутирате какво бъдеще очаква ЕС и България като част от Съюза, как се разпределя бюджетът на ЕС, защо ни е обща отбрана на външните граници?

Диалогът ще се проведе на 21 юли от 15 до 16.30 ч. в Дома на Европа на ул. Раковски 124, София. Предварителната регистрация е задължителна. Събитието ще се излъчва на живо онлайн.

продължава>
 
ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: ПРЕДЛАГАНЕТО НА РАБОТНИ МЕСТА И СТАЖОВЕ НАПРЕДВА ПО ПЛАН
Вторник, 11 Юли 2017 06:01

Половин година след като Европейската комисия стартира Европейския корпус за солидарност и след свързването на кандидатите и работодателите за доброволчески назначения, започнало през март 2017 г., сега се откриват и хиляди възможности за работни места и стаж.

За тази цел Европейската комисия подкрепя два проекта, ръководени от италианските и френските публични служби по заетостта, които ще предложат свързани със солидарността работа или стаж в друга държава от ЕС на 6000 млади хора.

продължава>
 
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В КОНКУРСА "ДЪРВО С КОРЕН 2017" ДО 31 ЮЛИ
Петък, 07 Юли 2017 10:31

Познавате ли забележително дърво? Дърво, което остава в спомените, което събира хората и за него се разказват легенди? Или може би имате любимо дърво - което сте посадили сами или на което е била вързана люлката ви в детството? Дърво, което е необичайно, интересно или с интересна история? Разкажете за него!

Включете се в конкурса "Дърво с корен 2017" до 31 юли 2017 г. Как да го направите и на какви условия трябва да отговаря номинацията - вижте ТУК.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 164

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори