Начало Новини
Новини
СТАРТИРА ИНИЦИАТИВАТА „ОТНОВО НА УЧИЛИЩЕ” ЗА 2017 Г.
Петък, 26 Май 2017 08:55

Светлана Йорданова и Стефан Радов от гр. Дупница, членове на Младежки екип Европа, ще се включат в инициативата „Отново на училище“.

На 26 май (петък) и 29 май (понеделник) те ще посетят училището, което са завършили – СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница. Студентите ще се срещнат с ученици от 9, 10 и 11 клас. Заедно с тях ще обсъдят темата „Съюз на споделени ценности и ролята на младите в ЕС – нови възможности и предизвикателства“.

В момента Светлана и Стефан учат Европеистика в СУ „Св. Кл. Охридски", гр. София и са членове на Младежки екип Европа към Представителството на ЕК в България.

И през тази година училищата от област Кюстендил също могат да се включат в инициативата, като младите джуниъри с радост ще посетят всички, изявили желание.

продължава>
 
MOVE WEEK - ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ФИЗИЧЕСКАТА АКТИВНОСТ И СПОРТА
Четвъртък, 25 Май 2017 06:25

Искате ли да участвате в най-активната седмица на годината? Възможно е! MOVE Week е част от европейската кампания NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Тази година тя ще се проведе от 29 май до 4 юни в цяла Европа и повече от 38 държави ще вземат участие в инициативата, като само в България над 30 града ще вземат активно участие.  

Всяка организация, клуб, училище или мотивиран човек, който има желание да се включи в седмицата, може да се регистрира ТУК.

продължава>
 
10 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ В ЕС - РАВНОСМЕТКАТА
Вторник, 23 Май 2017 12:00

По повод 10-годишнината на българското членство в Европейския съюз, която отбелязваме тази година, Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент възложиха на Центъра за либерални стратегии да изготви доклад за ползите от членството и оставащите предизвикателства пред страната.

Докладът представя как се е отразил процесът на европейска интеграция върху развитието на България. Анализът показва историческото развитие на България в тези сфери, като разглежда не само десетте години на членство, но и предприсъединителния период. Прави се и сравнение с държави, със сходни на България характеристики, които в момента са извън Европейския съюз.

продължава>
 
ПРЕПОРЪКИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА НА СТРАНИТЕ ЧЛЕНКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА БЪЛГАРИЯ
Вторник, 23 Май 2017 10:44

Държавите членки трябва да използват възможността, която предлага икономическото възстановяване, за да продължат структурните реформи, да дадат тласък на инвестициите и да укрепят своите публични финанси. Приоритетите варират в рамките на ЕС, но полагането на допълнителни усилия във всички области е от съществено значение за постигането на по-приобщаващ, стабилен и устойчив растеж.

Европейската комисия предлага своите специфични за всяка държава препоръки (СДП) в рамките на Европейския семестър 2017 г., в които излага насоките си за икономическата политика на всяка отделна държава членка за следващите 12—18 месеца.

продължава>
 
ГЛЕДАНЕ НА ОНЛАЙН ФИЛМИ И ТЕЛЕВИЗИЯ, ДОКАТО СМЕ В ЧУЖБИНА
Понеделник, 22 Май 2017 09:35

Достъп до абонаментите за онлайн съдържание, докато потребителите временно пребивават в друга държава от ЕС;

–    Проверки на постоянното местожителство на потребителите, за да бъдат избегнати нарушения на авторските права;

–    Гаранции за защита на личните данни на потребителите.

Гражданите на ЕС с абонаменти за филми и телевизионни сериали онлайн скоро ще имат достъп до това съдържание, докато временно пребивават в друга страна от ЕС.

продължава>
 
ЕВРОДЕПУТАТИТЕ ИСКАТ ЕС ДА ЗАСИЛИ УСИЛИЯТА СИ ЗА МИР В СИРИЯ
Петък, 19 Май 2017 06:28

Само политически процес, ръководен от различните сирийски групи и подкрепен от ООН, може да сложи край на войната в Сирия. ЕС трябва да играе по-активна роля.

–    Мирен процес, ръководен от сирийците и подкрепен от ООН;

–    По-активен ЕС;

–    Създаване на трибунал за военни престъпления в Сирия.

продължава>
 
ШЕСТИМА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ С БРОНЗОВИ МЕДАЛИ ОТ ОЛИМПИАДАТА НА ЕС ПО ПРИРОДНИ НАУКИ
Четвъртък, 18 Май 2017 08:23

Шестима български ученици спечелиха бронзови медали в отборната надпревара на XV-та олимпиада на Европейския съюз по природни науки EUSO 2017. Състезанието се проведе от 7 до 14 май в датската столица Копенхаген. В него взеха участие 150 младежи до 16 г. от 25 държави членки на ЕС. България беше представена от два отбора с по трима ученици.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 160

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори