Начало Новини ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ФИЗИКА ОТ ВАРНА С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ „УЧИТЕЛЯТ БУДИТЕЛ НА 2017 Г.“
ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО ФИЗИКА ОТ ВАРНА С ПОЧЕТНОТО ЗВАНИЕ „УЧИТЕЛЯТ БУДИТЕЛ НА 2017 Г.“
Понеделник, 04 Декември 2017 08:00

Председателят на Фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски връчи почетното отличие „Учителят будител на 2017 г.“ на преподавател от Варненската математическа гимназия „Д-р Петър Берон“. Това е учителят по физика Силвия Захариева, чиито ученици грабнаха най-големия приз от конкурс на НАСА за Космически колонии. Българчетата обраха златото в съревнование с 600 деца от цял свят под възхитителното менторство на преподавателката.

За мен е чест да връча отличието на г-жа Силвия Захариева. Начинът, по който тя се отнася към своите ученици е пример за подражание. Много съм горд с това, което постига тя. Г-жа Захариева открива талантите, окрилява ги, дава им път и те стават реализирани таланти. От това има нужда България в момента! Инвестицията в нашите деца определя успеха на страната ни в бъдще.“, обърна се към всички гости д-р Врабевски.

Тържественото събитие се проведе в Актовата зала на МГ „Д-р Петър Берон“. Г-жа Захариева получи специален плакет, уникална книга за България, както и парична награда. По време на церемонията преподавателката благодари за подкрепата на Фондация „Българска памет“, на всички свои талантливи колеги и ученици и сподели, че за нея МГ „Д-р Петър Берон“ е кауза.

Д-р Врабевски предостави паричната част от наградата си „Почетен гражданин на Варна“ на МГ „Д-р Петър Берон“. Тя е в размер на 5000 лв. и ще бъде използвана за бъдещи учебни визити и проeкти на талантливите ученици от училището.

Силвия Захариева бе една от номинациите за „Будител 2017“ в кампанията на Радио FM+, подкрепена от д-р Врабевски. Именно в заключителния етап на инициативата, на г-жа Силвия Захариева бе отреден почетният приз „Учителят будител на 2017 г.“, който тя не успя да получи лично, изпълнявайки и в този момент будителското си дело. По това време тя водеше екип от единадесет ученици от 10, 11 и 12 клас на учебна визита до ЦЕРН с подкрепата на Фондация „Българска памет“.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори