Начало Новини СЪСТОЯНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - РЕЧ НА ЖИВО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
СЪСТОЯНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ - РЕЧ НА ЖИВО НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕК ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ
Вторник, 12 Септември 2017 12:41

13 септември 2017 г., сряда, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе годишната си реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

Представителството на Европейската комисия в България организира предаване на живо на речта в Дома на Европа в София, ул. „Г. С. Раковски“ № 124 от 10:00 ч. Осигурен е превод на български. Събитието е с предварителна регистрация. Молим желаещите да присъстват да се регистрират през следния линк: http://bit.ly/SOTEU2017

Очаква се основни място в речта на председателя Юнкер да имат въпроси като миграцията, икономическия растеж и Брекзит - ключови теми, които засягат всички европейски граждани и определят каква посока ще поеме Европейският съюз в близкото бъдеще и които добиват особена тежест в контекста на публикуваната през март Бяла книга за бъдещето на Европа и петте сценария за развитието на Съюза.

Прякото излъчване в Дома на Европа на изказването на председателя на ЕК ще бъде последвано от дискусия по основните акценти от речта с участието на Ръководителя на Представителството на ЕК в България г-н Огнян Златев, проф. Ингрид Шикова, преподавател по политики на ЕС в СУ 'Св. Климент Охридски' и г-жа Гергана Паси, председател на ПанЕвропа - България.

Речта на председателя на ЕК Жан Клод Юнкер ще се предава на живо и по БНТ2, както и по сателитния канал на Европейския съюз EbS. Можете да я проследите и в интернет на следния линк: http://ec.europa.eu/avservices/ebs/live.cfm?page=1

Хаштагът, с който можете да следите дискусията в социалните мрежи е #SOTEU.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори