Начало Новини ИЗСЛУШВАНЕ НА КАНДИДАТА ЗА КОМИСАР ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЦИФРОВАТА ИКОНОМИКА И ОБЩЕСТВО
ИЗСЛУШВАНЕ НА КАНДИДАТА ЗА КОМИСАР ПО ВЪПРОСИТЕ НА ЦИФРОВАТА ИКОНОМИКА И ОБЩЕСТВО
Четвъртък, 22 Юни 2017 11:24

Мария Габриел, българският кандидат за комисар по въпросите на цифровата икономика и общество, отговори на въпросите на евродепутати от няколко комисии.

По време на изслушване във вторник следобед на кандидата за комисар Мария Габриел бяха поставени въпроси от различни сфери, включително цифровизацията на европейската индустрия, евентуални реакции на кибератаки, бъдещето на Органа на европейските регулатори в областта на електронните съобщения (BEREC), разпределението на радиочестотния сектор в ЕС, както и различни регулаторни и данъчни аспекти на онлайн платформите.

Г-жа Габриел беше номинирана от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Тя би била отговорна за цифровата икономика и цифровото общество.

Можете да гледате видеозаписи на отделните изказвания, като кликнете на съответното име:

Встъпление на Йежи Бузек (председател на комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE)

Встъпление на Петра Камереверт (председател на комисията по култура и образование (CULT)

Встъпление на Мария Габриел (първа част)

Встъпление на Мария Габриел (втора част)

Въпроси на лидерите на политическите групи и техните отговори

ЕНП и С&Д, ЕКР и АЛДЕ, ЕОЛ и Зелените, ЕСПД

Изслушването беше водено от комисиите по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE) и по култура и образование (CULT). Комисиите по вътрешен пазар и по правни въпроси и граждански свободи също бяха асоциирани към дискусията.

Следващи стъпки

Писмото с оценката на комисиите ще бъде изпратено до Съвета на председателите на комисии, а след това и на Председателския съвет. Освен ако не реши да поиска допълнителна информация, Председателският съвет след дебат ще обяви изслушванията за закрити и ще разреши публикуването на писмото с оценката.

Кандидатът за комисар трябва да бъде утвърден с мнозинство от подадените гласове в тайно гласуване по време на пленарната сесия на Европейския парламент през юли.

Цялата информация, включително писмените въпроси и отговори, представени от кандидата за комисар.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори