Начало Новини ЕД-Кюстендил EВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА
EВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ ОТБЕЛЯЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА
Вторник, 09 Май 2017 12:25

На 9 май 2017 за девета поредна година Информационен център Европа Директно – Кюстендил и читалище „Братство 1869” организираха поредица от инициативи, посветени на Деня на Европа.

Началото на програмата бе поставено от 11:00 часа пред сградата на НЧ „Братство 1869“ с откриването на изложба на тема „10 години България в ЕС - ползите за гражданите от кюстендилския регион“, представяща различни европейски проекти и инициативи, реализирани на територията на област Кюстендил. 

Пред читалището се проведе Информационна кампания, в рамките на която гражданите и гостите на гр. Кюстендил имаха възможност да получат безплатни информационни материали за ЕС.

За най-младите участници беше организирана викторина на европейска тематика, чрез която те показаха своите познания за ЕС, както и научиха много нови неща. Освен това те имаха възможност и да покажат своите творчески заложби като се включиха в рисуване на открито с тебешири и изрисуваха пространството пред читалището с различни европейски символи. За доброто настроение на всички допринесоха изпълнителите от Спортен клуб „Пауталия“ с ръководител Петя Димитрова и поп певицата Елита Георгиева.

Участниците в инициативите получиха дипломи и награди, осигурени от читалище „Братство 1869” и Европа Директно – Кюстендил.

На събитието присъства и зам. кметът на Община Кюстендил г-жа Радмила Рангелова.

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори