Начало Новини ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: ЗАПОЧНА СВЪРЗВАНЕТО НА МЛАДИ ХОРА С ОРГАНИЗАЦИИ
ЕВРОПЕЙСКИ КОРПУС ЗА СОЛИДАРНОСТ: ЗАПОЧНА СВЪРЗВАНЕТО НА МЛАДИ ХОРА С ОРГАНИЗАЦИИ
Четвъртък, 09 Март 2017 13:53

Три месеца след стартирането на Европейския корпус за солидарност акредитираните организации, предлагащи възможности за професионална практика в областта на солидарността, могат вече да използват базата данни за намиране на потенциални служители, стажанти или доброволци за своите дейности.

От тази пролет ще бъдат на разположение няколкостотин места за професионална практика, а през следващите месеци ще бъдат осигурени хиляди други.

Комисарят по въпросите на образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич заяви: ,,Днес Европейският корпус за солидарност направи голяма крачка напред по отношение на постигането на резултати на място. Сега, след като отворихме нашата база данни за организациите и публичните органи, може да започне намирането на подходящи кандидати, и скоро първите млади европейци ще започнат да действат. Горд съм, че вече има много млади хора, които се присъединиха към корпуса и са готови да помогнат. Понастоящем насърчавам организациите да последват този пример и да предложат максимален брой места за професионална практика.“

С онлайн системата на Европейския корпус за солидарност става възможно прякото свързване на организации с млади хора, интересуващи се от придобиване на професионална практика в областта на солидарността. При регистрирането освен личните си данни младите хора могат да посочат своите умения, опит, периодите, през които са на разположение, предпочитанията и мотивацията си, както и да качат автобиография.

Повече информация ТУК

 

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори