Начало
ОДОБРЕНИ ДОБРОВОЛЦИ В ЧИТАЛИЩЕ „БРАТСТВО 1869”
Вторник, 03 Октомври 2017 11:03

На 29.09.2017 г. в читалище „Братство 1869” бе проведен подбор на доброволците, които ще се включат в дейностите по проект „Да премахнем границите пред доброволчеството“. Проектът се реализира по Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия с водеща организация Асоциация „Тимошки младежки център – Зайчар“, Сърбия и Сдружение „Свободен младежки център – Видин“.  

16 доброволци на възраст 16-29 г. бяха избрани въз основа на техните интереси, опит и мотивация за участие в доброволчески дейности. 

продължава>
 
МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ПОСЕТИ ЕВРОПА ДИРЕКТНО – КЮСТЕНДИЛ
Сряда, 27 Септември 2017 07:05

На 26 септември, в рамките на визитата си в гр. Кюстендил, министър Лиляна Павлова посети и информационен център Европа Директно – Кюстендил и се запозна с дейността му.

Кюстендил е първия град, от който започна общественото обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС с граждани в цялата страна. Дискусиите се провеждат в партньорство с информационните центрове „Европа Директно” (Europe Direct) към Европейската комисия.

Министър Павлова получи от екипа на центъра подарък – ръчно избродирана българска шевица и сувенир с фрагмент от картина на Майстора.

 

 
МИНИСТЪР ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЕЗИЦИ
Вторник, 26 Септември 2017 13:10

В рамките на визитата си в Кюстендил министър Павлова откри във фоайето на читалище „Братство 1869” изложба от детски рисунки и информационни табла, посветени на 26 септември – Европейския ден на езиците.

Радвам се, че началото на тази обиколка съвпадна с Европейския ден на езиците, защото този празник ни дава още един повод да се гордеем с кирилицата и че българският е един от 24-те официални езика на ЕС“, каза министър Павлова и лично подари на децата по една Пътна карта на Европа, която да им напомня за важното място на България в Европа и света.

продължава>
 
„ЕЗИКОВА РАБОТИЛНИЧКА” ПО ПОВОД 26 СЕПТЕМВРИ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ
Понеделник, 25 Септември 2017 10:56

На 25.09.2017 г. Информационен център Европа Директно – Кюстендил организира „Езикова работилничка” в НУ „Св. Климент Охридски” гр. Кюстендил. На учениците от IV A клас беше представена занимателна презентация за езиковото многообразие в ЕС, а под формата на игри научиха значението на думи и фрази на различни европейски езици.

Инициативата бе организирана по повод 26 септември – Европейския ден на езиците и е част от работната програма на центъра Европа Директно – Кюстендил.

Снимки от инициативата ТУК

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Анкета

От какъв тип информация за Европейския съюз имате нужда?
 

Намерете ни във

Фотогалерия

2014

Медийни партньори